17 Ağustos 2007 Cuma

GOOD JOB, MR. ÖZKÖK!

Türkiye garip bir ülke, özel bir müesseseden bir gazeteci atılıyor, Gazeteciler Cemiyeti olayı kınıyor. Bir meslek örgütü olarak toplu işten atmaları kınayabilirsiniz, anlayabilirim. Ama özel şirkete ait bir gazete, köşe yazarını işten çıkardı diye kınama mesajı yayınlayamazsınız. Hürriyet yönetimi Emin Çölaşan ile uyuşamamış ve göndermişlerdir. Nedeni her ne olursa olsun. Aydın Doğan kimsenin babası olmadığı gibi, Hürriyet gazetesi de kimsenin babasının malı değil, Aydın Doğan’ın malıdır. Neticede Hürriyet ticari bir kurum degil mi? Kar amacı gütmeyen bir yarı devlet orgazisayonu değil ki kurumların tepkilerine göre hareket etsin. Ortada yasalara aykırı bir durum da yok. O halde bunca gürültü koparmanın da hiç gereği yok.
Hürriyet’in, benim her zaman yaptığım gibi gazetecilik yönünü eleştirebilirsiniz ama yönetimine, iç işlerine bu denli ciddiyetle karışmak biraz garip bir yaklaşım olmaz mı.
Ayrıca Emin Çölaşan’ın muhalif bir gazeteci olduğu iddia edilerek bu muhalif sesin susturulduğu öne sürülüyor. Bu son derece yanlış bir analiz. Deniz Baykal neye ne kadar muhalifse, Emin Çölaşan’ın muhalifliği de o ölçüdedir. Türkiye de bu iki isim sayesinde muhalif kavramının asıl içeriği de zedelendi. Bir şeye muhalif olmanız sizi önemli, değerli ya da fedakar kılmıyor artık, hangi fikirler üzerinden muhalefet yaptığınız önemli.
Emin Çölaşan, Deniz Baykal gibi 1980’lerin mentalitesini 2007 yıllında hala devam ettirmeye çalışan son derece softa, ırkçı, tekrarcı, devlet kurumunu putlaştırıp, siyasal bir şahsiyete büründürmeye çalışacak kadar şamanist ve çağdışı bir gazetecidir. Onun gibi bölücü zihniyetler nedeniyle yıllarca devlet-toplum çatışması yaşandı bu güzelim ülkede.
Bu gazeteciler, fikir olarak bırakın toplumu aydınlatmayı karanlığa mahkum etme mücadelesi veriyorlar.
Bu nedenle Ertuğrul Özkök’ü tebrik ediyorum. Umarım Sayın Ertuğrul Özkök’ün Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil gibi öteki iki fikir yoksulu gazeteciye de ihtiyaç duymadığı günler gelir. ÇAĞAN ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

#navbar-iframe { height: 0px; }