9 Eylül 2007 Pazar

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK: Cumhurbaşkanı Gül ,Alevi askerlerle birlikte Hızır orucunu açacak.










Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaskanı, alevi orucunu tutacak ve alevi erlerle birlikte, hızır orucunu açacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk gezisini terörden en fazla etkilenen Güneydoğu Anadolu illerine yapacak. Van, Hakkâri, Şırnak ve Siirt'te askeri birlikleri ziyaret edecek olan Gül, bölge halkına "Devlet yanınızda" mesajını verecek.
Güneydoğu Anadolu'ya dört günlük bir gezi düzenleyecek olan Gül, yarın 14.00'de Van'a hareket edecek. Geceyi Van'da geçirecek olan Gül, ertesi gün Başkale, Yüksekova ve Hakkâri'ye giderek askeri birlikleri ziyaret edecek.
Çarşamba gecesi Hakkâri'de konakladıktan sonra perşembe sabahı Siirt'e geçecek olan Gül, buradan da helikopterle Şırnak'a gidecek. Gül, Şırnak Jandarma Komando Tugayı'nı ziyaret edecek ve gece askerlerle birlikte Tugay'da kalacak.
Gül, ALEVİLERİN 3 GÜN SÜREN HIZIR ORUCUNU DA, Şırnak'ta açacak ve askerleri ziyaretinde onlarla birlikte karavanadan yiyecek.
Bilindigi gibi Gül, 2 hafta önce İstanbul'un Büyükçekmece semtinde ziyaret ettiği bir Cemevi’nde Alevi yurttaslarımızla birlikte Semah’a katılmıştı. Avrupa’daki pek çok Alevi grubu, Gül’ün bu tavrı karşısında Köşke tebrik mesajları yollamıs, Hürriyet gazetesine verilen ve bir hafta üst üste yayınlanan tam sayfa ilanlarla da Sayın Gül desteklenerek, şöyle denilmişti: ”Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bugüne kadar devlet yetkililerinin görmezden geldiği Alevileri nihayet görerek, toplumsal barışa büyük bir hizmette bulunmuştur. Sunni olduğu bilinen bir Cumhurbaşkanının Alevilerle iç içe olduğunun görülmesi, yeni yetişen kuşaklar için örnek bir davranış ve anlamlı bir mesajdır”.
******************************************
YUKARIDAKI HABER TÜMÜYLE UYDURMADIR VE SADECE ZİHİNLERE BİRAZCIK KURT DÜŞÜRMEK İÇİN YAZILMIŞTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

#navbar-iframe { height: 0px; }